top of page
viber_image_2021-09-28_09-01-25-234.png

O KLUBU:


Košarkaški klub Varteks osnovan 2021 godine u Varaždinu.
Primarna djelatnost kluba je škola košarke za mlađe dobne kategorije od 1 do 4 i od 5 do 7 razreda osnovne škole,  organizacija natjecanja, okupljanje djece, mladeži i drugih koji se žele baviti košarkom. Trenutno je po broju članova vodeči klub u Varaždinskoj županiji i sjevernom djelu Hrvatske, trenutno broji oko 100 članova. 


U klubu rade stručni treneri s dugogodišnjim igračkim i trenerskim iskustvom


Petar Zajec - magistar kineziologije (15 godina košarkaški trener u mlađim dobnim kategorijama);
Dejan Čonda - diplomirani trener košarke za rad s mlađim dobnim kategorijama s višegodišnjim iskustvom;
Matija Ciglar - prof. kineziologije (trener s višegodišnjim iskustvom u mlađe dobnim kategorijama i 2018        godine prvak države u košarci s dječacima 2 i 3 razred OŠ.);
Petar Martinec - vanjski suradnik – kineziterapeut;
Dalibor Kišić – kondicijski trener
Marin Cesarec i Andro Svaty – polaznici programa za trenera košarke

Cilj KK Varteksa je popularizirati košarku kao sport kod djece osnovnoškolske dobi te im omogućiti kvalitetne treninge i usaditi sportske kompetencije, a samim time košarku u Varaždinu i županiji dići na jednu višu razinu. Kako bi uspjeli u tom naumu  želja nam je omogućiti članovima kluba da kroz natjecanja pokažu svoje sposobnosti i napredak ostvaren na treninzima što će svakako pozitivno utjecati na motivaciju djece za redovito pohađanje treninga. Također, važan čimbenik u ovakvim natjecanjima je razvoj sportskog duha kako bi se od najranije dobi usadili pozitivni stavovi o košarci kao sportu u kojem su i pobjede i porazi jednako važni i sastavni dio igre te naučili to prihvatiti. Budući da je košarka kao sport zanemarivan u zadnjih nekoliko godina na području Varaždinske županije, kroz natjecanja, košarka bi zasigurno dobila na važnosti, privukla brojne gledatelje i ljubitelje ovog sporta te zasigurno privukla drugu djecu i time stekla nove članove. Osim toga, zajedničke utakmice i druženja rezultirala bi boljim upoznavanjem članova kluba te stjecanjem novih prijateljstva.


Trenutno škola košarke KK Varteks djeluje u 6 osnovnih škola i dvorana – Dvorana Graberje,  I. OŠ, III. OŠ, VI. OŠ, OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, Osim škole košarke, KK Varteks se natječe u trečoj hrvatskoj ligi Sjever i selekcijama  kadeti (dječaci do 17 godina), U-13 (dječaci do 13 godina), U-11 (dječaci do 11 godina) i U-9 (dječaci do 9 godina) 

bottom of page